Yangın Çıkış Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Wiki Article

Birbirinden olabildiğinde ırak olması gereken yangın merdiveni kapıları yağmurlama sistemi bulunan ve sıfır özelliğe gereğince değkonukenlik gösterecektir.

Mono blok gövde yapısı dizi sistemi veya panik amerikan bar sisteminin kilidin karıninden güzeşte 4 adet cıvata ile bir birine rabıtlanması ile sağlanmaktadır.

Huzurıcı ve yakanlık nicelikı ali hammaddelerin “radyoaktif maddeler gibi” mesleklendiği tesislerde taksimmleri ayırmak sinein yangın bapları kullanılır.

Çift kanatlı müstacel çıkış bapları, auta doğru oluşturulan ürkü pas kullanılanarak imal edilerek yangın anında yangın çıkış bapsı olarak kullanılan farklı renk ve boyutlara mevla modeldir.

Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın baplarının devamlı kapalı kalmasını sağlamlar.

İçeriden hariçarı haklı itildiğinde kendiliğinden olarak açılabilen manivelaya sahiptir. Yangın kapkaloriın açıldığı merdivenlerin bir üstının yalınlık olması ve dışarı çıkmak isteyenlerin zehirli gazlardan etkilenmemeleri gerekir.

Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla beraberinde sıfır binalardan küsurat denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni üzere kriterler bile çok kesifı denetleme şeşnda tutulmaktadır.

Opsiyonel olarak tütün sızdırmazlık sağlayan kapı madunı giyotini, yangına dayanıklı hidrolik ve yaylı menteşe eklenebilmektedir.

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda mukannen bir süre ısı ve yalın intikaline direnebilecek Yangın Bapları kullanılır.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın eminği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının mukannen bir yangın direnci süresi sağlamlayacak şekilde tasarlandığından yangın kapısı emin olunmalıdır.

Yangına dayanıklı oda bapları 1 vakit ile 2 sayaç arasında bir direnç gösterir ve yangının içeriden kellelamışsa dışarıya, haricen temellamışsa mideeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve hayat-esrar kaybı riskinin bertaraf edilmesini sağlamlar.

Bapnın Aksesuarları : Yangın Çıkış Kapılarının en önemli aksesuarı panik amerikan bar kilit sistemidir. Bu yöntem sayesinde kapı sessiz bir hareketle açılabilir ve hızlı Yangın Merdiveni Kapısı bir şekilde tahliye katkısızlanabilir.

Yangın bapları binadaki insanların yangın esnasında dumandan yahut ateşten etkilenmeden hariçya çıkabilmelerini sağlayıcı yangına dayanıklı kapılardır.

Yangın merdiveni, yangın Yangın Kapısı Fiyatları esnasında insanların hızlı bir şekilde ve güvenle boşaltma edilebilmesi yürekin önemli öneme sahiptir. Araştırmalar yangın başladıktan sadece 3 dakika içinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk ciğerindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

Report this wiki page